Επίσκεψη Οικουμενικου Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαιου στην Πρέβεζα

Επίσκεψη Οικουμενικου Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαιου στην Πρέβεζα

Χθες, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Βουλής, είχα την τιμή να συνοδεύσω την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, κατόπιν πρόσκλησης της Ιερας Μητρόπολης Νικοπόλεως και Πρεβέζης και του Δήμου Πρεβέζης, στο πλαίσιο εκδηλώσεων προς τιμήν του.

Η επίσημη υποδοχή της Α.Θ.Π. στην πόλη μας, παρουσια του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσοστόμου, αγήματος του στρατού και σπουδαστών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Πρέβεζα.

Κατόπιν της δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος, απένειμε στον Παναγιώτατο, και επίτιμο πολίτη της πόλης μας, την ανώτατη τιμητική διάκριση της Ιεράς Μητρόπολης, τον παράσημο Σταυρό του Αποστόλου Παύλου, ιδρυτή της Ιεράς Μητρόπολης.

Ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια πλάκας που φέρει το όνομα του Παναγιωτάτου στην πλατεία Αγίου Νεκτάριου, και η ονοματοδοσία της πλατείας με το όνομα της Α.Θ.Π.

Η ημέρα ολοκληρώθηκε στο αρχαίο θέατρο Νικοπολης, ενός από τα σημαντικότερα μνημεία της Ρωμαϊκής περιόδου, που άνοιξε ξανά τις πόρτες του επίσημα σήμερα μετά από 2000 χρόνια, όπου χορωδίες του Νομού μας πραγματοποίησαν μουσική εκδήλωση προς τιμήν της Α.Θ.Π.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.