Η συνέντευξη μου το Σάββατο 11/5 στο Ράδιο Πρέβεζα 93,0 για τον απόηχο της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Γιάννενα, για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Πρέβεζα αλλά και για τις επερχόμενες εκλογές

Η συνέντευξη μου το Σάββατο 11/5 στο Ράδιο Πρέβεζα 93,0 για τον απόηχο της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Γιάννενα, για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Πρέβεζα αλλά και για τις επερχόμενες εκλογές

Σπ. Κυριάκης: Καταστροφικό ο επόμενος Δήμαρχος Πρέβεζας να μην προέρχεται από τη ΝΔ

Συνέντευξη στο radio Preveza και τον Άρη Τσελίκο παραχώρησε το στέλεχος της ΝΔ Σπύρος Κυριάκης το Σάββατο 11 Μαΐου.

Ο κ. Κυριάκης αναφέρθηκε στην ομιλία του Προέδρου της ΝΔ στα Ιωάννινα ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει την επίσκεψη Αλ. Τσίπρα στην Πρέβεζα.

Μίλησε για τις Ευρωεκλογές, τις Περιφερειακές αλλά και τις Δημοτικές Εκλογές.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Σπ. Κυριάκη:

Για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Ιωάννινα, ο κ. Κυριάκης τόνισε «Ήταν μια μεγαλειώδης συγκέντρωση για τον Κ. Μητσοτάκη, συνεχίζει τον κύκλο των ομιλιών του στις Περιφέρειες της Ελλάδας. Σε όλες αυτές τις ομιλίες του ο Πρόεδρος της ΝΔ, έχει πλήθος κόσμου που πηγαίνει να ακούσει τον επόμενο Πρωθυπουργό της Χώρας για το τι έχει να πει. Και στα Ιωάννινα τολμώ να πω ότι είχαμε πάνω από 2.500 ανθρώπους που κάνανε τη συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου dulac να φαντάζει πάρα πάρα πολύ μικρή, καθώς έμεινε κόσμος που δεν κατάφερε να μπει στην αίθουσα. Ο επόμενος Πρωθυπουργός της Χώρας, ο Κ. Μητσοτάκης, με ένα μεστό πολιτικό λόγο, χωρίς κορώνες, χωρίς να τάζει πολλά πράγματα, είναι ο  Κ. Μητσοτάκης όπως τον ξέρουμε, που σύντομα θα αναλάβει την ηγεσία της Χώρας και αυτό πλέον είναι κάτι πρόδηλο που μπορεί κανείς να το αντιληφθεί πολύ εύκολα.

Για την επίσκεψη Τσίπρα στην Πρέβεζα, ο κ. Κυριάκης σημείωσε «Ο κ. Τσίπρας νομίζω ότι έρχεται στην Πρέβεζα για να επιθεωρήσει τη νέα μαρίνα και να βρει που θα αράξει το κότερο για τις καλοκαιρινές του διαφορές. Το προφίλ του λαϊκού παιδιού που προσπαθούσε να χτίσει τόσα χρόνια ο κ. Τσίπρας, κατέρρευσε μέσω μιας φωτογραφίας και πλέον ο κόσμος καταλαβαίνει ότι ο Τσίπρας των αγώνων, ο Τσίπρας το «λαϊκό παιδί» δεν είναι αυτός που φαίνεται.

Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει διακοπές σε σκάφος, ο καθένας έχει δικαίωμα να καπνίζει ακριβά πούρα, ο καθένας έχει δικαίωμα να στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικά σχολεία και Πανεπιστήμια. Αυτό που δεν έχει δικαίωμα είναι ενώ τα κάνει όλα αυτά, ταυτόχρονα να τα αντιπαλεύεται υποκριτικά, προσπαθώντας να κοροϊδέψει τις μάζες και να κερδίσει εκλογικό κοινό. Η υποκρισία είναι αυτό που πειράζει στον κ. Τσίπρα, όχι ότι έκανε διακοπές με ένα σκάφος. Κάτι το οποίο δεν είπε πουθενά και σε κανέναν. Οι διακοπές αυτές ήταν λίγες ημέρες μετά τα καταστροφικά γεγονότα στο Μάτι που όπως ξέρετε το «Μάτι είναι ξαναζεσταμένο φαγητό» για τον κ. Τσίπρα. Βλέπετε, αυτή είναι η αριστερά ανά τον κόσμο και όχι κάποια άλλη αριστερά! Άνθρωποι οι οποίοι επιβουλεύονται την αριστερά και τις αριστερές ιδέες προς ιδίων όφελος και αυτό συμβαίνει και στην Ελλάδα. Μόνο που  αργήσανε κάποιοι να το καταλάβουν.

Για τον χαρακτηρισμό «γλάστρα» στον υπ. Ευρωβουλευτή κ. Κυμπουρόπουλο από τον κ. Τσίπρα, ο κ. Κυριάκης σχολίασε «Νομίζω πως είναι τουλάχιστον ατυχής και απρεπής ως χαρακτηρισμός, σε έναν άνθρωπο που είναι αγωνιστής της ζωής, ένας μαχητής της ζωής. Βλέπετε ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή είπε κάτι σημαντικό: Τσίπρας και Πολάκης, Πολάκης και Τσίπρας είναι ένα και το αυτό, είναι ακριβώς το ίδιο πρόσωπο. Μόνο που έχει διαφορετικό περιτύλιγμα ο ένας από τον άλλον, δεν διαφέρει ο κ. Τσίπρας από τον κ. Πολάκη, είναι η συνέχεια του κ. Πολάκη ο κ. Τσίπρας και σε αυτό το πλαίσιο είναι και ο χαρακτηρισμός στον κ. Κυμπουρόπουλο που δεν τιμά όλους αυτούς τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα και έχουν ειδικές ανάγκες. Ο κ. Κυμπουρόπουλος είναι ένας πανάξιος άνθρωπος, είχα τη χαρά και την τύχη να τον γνωρίζω κατά την επίσκεψή του στην Πρέβεζα, είναι ένας άνθρωπος που έχει σηκώσει ψηλά την ελληνική σημαία στο παρελθόν, όντας σημαιοφόρος στο Σχολείο του και θέλω να πιστεύω ότι θα σηκώσει ψηλά την ελληνική σημαία και στην επόμενη Ευρωβουλή. Άλλωστε ο κ. Κυμπουρόπουλος είναι ο λόγος για τον οποίο είχαμε την έντονη συζήτηση στη βουλή για την κατάθεση μομφής, το οποίο ήταν το ελάχιστο που έπρεπε και μπορούσε να κάνει η ΝΔ ενάντια στη λογική των Πολάκηδων. Δεν είναι ο κ. Πολάκης αυτός καθαυτός, είναι η νοοτροπία. Η φασίζουσα νοοτροπία η οποία φάνηκε στη συζήτηση στη Βουλή, όπου ο κ. Πολάκης μίλησε για δύο διαφορετικές δημοκρατίες, τη δικιά μας και τη δικιά σας δημοκρατία. Δεν υπάρχουν δύο δημοκρατίες αλλά μία. Η άποψη διαχωρισμού των δημοκρατιών είναι άκρως φασίζουζα.

Για τις Ευρωεκλογές, ο κ. Κυριάκης υπογράμμισε: Ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του έδωσε έναν διαφορετικό χαρακτήρα στις Ευρωεκλογές και νομίζω ότι το έκανε άθελά του, του ξέφυγες. Είπε ότι οι ευρωεκλογές είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ε λοιπόν οι Ευρωεκλογές θα είναι ψήφος αποδοκιμασίας  ενάντια στην Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και εμείς αν θέλετε ως Νέα Δημοκρατία το σηκώνουμε αυτό το γάντι. Θέλουμε να πούμε στον ελληνικό λαό πως ύστερα από 4 χρόνια που έχει υποστεί μια ακραία φτωχοποίηση, 4 χρόνια που η μεσαία τάξη έχει διαλυθεί πλήρως, 4 χρόνια που οι συντάξεις μειώθηκαν, που το ΕΚΑΣ κόπηκε, που επιβλήθηκαν δεκάδες νέοι φόροι στα μεσαία νοικοκυριά, 4 χρόνια που το κράτος δικαίου έχει κατασταλεί, 4 χρόνια υποκρισίας, 4 χρόνια σκανδάλων με Καλογρίτσα-βοσκοτόπια-εξοπλιστικά, 4 χρόνια με ωμές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και ωμές Θεσμικές Εκτροπές, 4 χρόνια υποκρισίας, θα πρέπει όλα αυτά ο κόσμος να τα θυμηθεί στην κάλπη! Η Κυβέρνηση γύρισε την Ελλάδα αρκετά χρόνια πίσω, μας κόστισε πάνω από 100 δις ευρώ, μας κόστισε την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας για 100 χρόνια και μας κόστισε εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά μετανάστες στο εξωτερικό.

Με ρωτάτε εάν αυτή η Κυβέρνηση έκανε κάτι καλό; Όχι! Το 2015 η Ελλάδα ήταν έτοιμη να βγει από τα Μνημόνια και σήμερα θα ήταν μια διαφορετική χώρα. Είχαμε δυστυχώς το ατύχημα της ιστορίας, τους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ να αναλαμβάνουν τη διακυβέρνηση. Μας πήγαν πάρα πολύ πίσω, δημιούργησαν μια κοινωνία επιδομάτων και νομίζω πως κανείς δεν μπορεί να είναι περήφανος.

Για τις παροχές της Κυβέρνησης, ο κ. Κυριάκης ισχυρίστηκε ότι: «Η13η σύνταξη είναι στην ουσία ένα προεκλογικό επίδομα, μπας και καταφέρει η Κυβέρνηση να διασωθεί από την συντριβή. Εάν ο ίδιος ο κ. Τσίπρας δεν είχε αυξήσει το ΦΠΑ, δεν θα χρειαζόταν να το μειώσει. Και πάλι δεν το μείωσε, κοροϊδεύει, άφησε έξω τον καφέ. Για μια ακόμα φορά κοροϊδεύει τον κόσμο, θέλει να υφαρπάξει την ψήφο και τίποτα άλλο. Οι πολίτες έχουν την κρίση, έχουν την άποψη, κατανοούν τι κάνει ο κ. Τσίπρας και θεωρώ πως δεν μπορεί να διασωθεί με τίποτα.

Εμείς στη ΝΔ θεωρούμε τις Ευρωεκλογές πολύ σημαντικές. Θα πρέπει ο κόσμος να αποδοκιμάσει την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η μόνη ψήφος αποδοκιμασίας είναι η ψήφος στη ΝΔ. Θέλω να είμαι σαφής, η ψήφος αποδοκιμασίας δεν είναι προς τα μικρά κόμματα, η ψήφος αποδοκιμασίας προς τα μικρά κόμματα είναι ψήφος που θα χαθεί. Το μόνο που θα έχει σημασία το βράδυ των Ευρωεκλογών θα είναι πόσο μεγάλη διαφορά θα έχει το πρώτο κόμμα της ΝΔ από το δεύτερο του ΣΥΡΙΖΑ. Θα πρέπει να καταδειχθεί με κάθε τρόπο ότι η διαφορά αυτή θα είναι μεγάλη, ότι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσουν να ανακάμψουν ώστε να προκηρυχθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα εθνικές εκλογές ώστε να μπορέσει συντομότερα η Χώρα να επανέλθει στην κανονικότητα.

Για τη διαφορά στις Ευρωεκλογές, ο κ. Κυριάκης επισήμανε «Αυτό που εμείς θέλουμε ως ΝΔ, είναι μια ξεκάθαρη και αδιαμφισβήτητη νίκη με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Και πιστεύουμε ότι την νίκη αυτή θα την πετύχουμε. Η ΝΔ σε αυτή τη χώρα είναι το μοναδικό κόμμα που συνδέεται με την Ευρωπαϊκή ιστορία της Ελλάδας. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν αυτός που έβαλε την Ελλάδα στην Ε.Ε., ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν αυτός που έβαλε την Ελλάδα στη νομισματική ένωση στη Μάαστριχτ, ο Κώστας Καραμανλής έδωσε τεράστιες μάχες για την Ελλάδα και την αγροτική πολιτική στην Ε.Ε., ο Αντώνης Σαμαράς ήταν αυτός που κράτησε την Ελλάδα στην Ε.Ε.. Η ΝΔ ήταν το κόμμα που έβαλε πλάτη αν θέλετε, ώστε έτσι σήμερα να συνεχίσουμε αυτόν τον Ευρωπαϊκό δρόμο. Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος πραγματικά δεν καταλαβαίνω τί αφήγημα έχει ενόψει των Ευρωεκλογών. Πριν 4 χρόνια πήγε να μας βγάλει εκτός Ε.Ε. Αυτό είναι το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ για σήμερα;

Είδα χθες το βράδυ το προεκλογικό σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ στο διαδίκτυο και μου έκανε τεράστια εντύπωση διότι υπάρχει μια εναλλαγή φωτογραφιών και προσώπων που προσπαθεί να τους ταυτίσει ο ΣΥΡΙΖΑ με τη δικιά του ιστορία ενώ δεν υπάρχει καμία ταύτιση. Όπως για παράδειγμα τον Ελ. Βενιζέλο, ο οποίος είναι στο γενεαλογικό δέντρο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μου έκανε επίσης εντύπωση που στο ίδιο σποτ είδα και τον Ιωάννη Μεταξά. Προσπαθώ να καταλάβω τι σύνδεση έχει ο Ι. Μεταξάς με τον ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζω καταλάβανε τη γκάφα που έκαναν καθώς το σποτάκι αυτό σήμερα το πρωί δεν ήταν πια στο διαδίκτυο και νομίζω ότι έχουν κάνει κάποια μετάλλαξη στο συγκεκριμένο σποτ.

Για τις Αυτοδιοικητικές εκλογές ο κ. Κυριάκης σημείωσε «Στη ΝΔ έχουμε θέσει τις Περιφερειακές εκλογές ως αμιγώς πολιτικές εκλογές και τη μάχη των Περιφερειακών Εκλογών θα τη δώσουμε συντεταγμένα και συντονισμένα γιατί θεωρούμε πως η Ελλάδα για να πάει μπροστά την επόμενη μέρα θα πρέπει να υπάρχει άμεση συνεργασία και από τις Περιφέρειες. Εδώ στην Περιφέρεια Ηπείρου η ΝΔ στηρίζει έναν καταξιωμένο Αυτοδιοικητικό, έναν άνθρωπο ο οποίος επί σειρά ετών υπηρετεί την Αυτοδιοίκηση, τον Αλέκο Καχριμάνη.  Και πέρα από τη στήριξη της ΝΔ, ο Αλ. Καχριμάνης είναι ένας άνθρωπος που έχει συντελέσει σημαντικό έργο στην Ήπειρο, έχει κάνει σημαντικό έργο και στο Νομό Πρέβεζας. Μόνο και μόνο το τελευταίο έτος στο Νομό μας πέφτουν πάνω από 100 εκ ευρώ από την Περιφέρεια Ηπείρου. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος παλεύει και κυρίως είναι ένας άνθρωπος ο οποίος λύνει προβλήματα οποιασδήποτε φύσεως. Θεωρώ πως με την επερχόμενη Κυβέρνηση της ΝΔ, ο κόσμος θα πρέπει να στηρίξει την επιλογή της ΝΔ και θα ‘ναι τεράστιο λάθος εάν στην Ήπειρο δεν είναι ξανά την επόμενη μέρα Περιφερειάρχης ο Αλ. Καχριμάνης. Άποψη μου ότι ο Αλ. Καχριμάνης θα είναι ξανά Περιφερειάρχης, ο κόσμος θα τον εμπιστευθεί και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή και με μεγαλύτερο ποσοστό από την προηγούμενη φορά.

Για τις Δημοτικές Εκλογές και συγκεκριμένα για τον Δήμο Πρέβεζας, ο Σπ. Κυριάκης τόνισε ότι «Είπα πριν ότι με την επερχόμενη Κυβέρνηση της ΝΔ, θα είναι τεράστιο λάθος να μην εκλεγεί ο Αλ. Καχριμάνης. Θα σας πως ότι για την Πρέβεζα θα είναι καταστροφικό, θα είναι ολέθριο, ο επόμενος Δήμαρχος Πρέβεζας να μην ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ από τη ΝΔ. Φανταστείτε λοιπόν πως θα είναι  η συγκυρία με Κυβέρνηση ΝΔ και Κ. Μητσοτάκη, Περιφερειάρχη ΑΛ. Καχριμάνη και στην Πρέβεζα να έχουμε έναν Δήμαρχο ο οποίος δεν θα προέρχεται από τη ΝΔ. Το ‘χουμε ξαναδεί στο παρελθόν και νομίζω ότι είμαστε όλοι… πολύ «ευχαριστημένοι» από αυτή τη συνταγή. Για να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη, είναι πολύ σημαντικό ο επόμενος Δήμαρχος της Πρέβεζας να προέρχεται από τη ΝΔ. Δεν θα κάνω αναφορά στην Πάργα και τη Φιλιππιάδα, διότι εκεί είμαι σίγουρος ότι ο επόμενος Δήμαρχος θα προέρχεται από τη ΝΔ.

Κλείνοντας ο κ. Κυριάκης ανέφερε: Ο κόσμος έχει απηυδήσει και με την πολιτική και με τους πολιτικούς. Θα σας πως όμως κάτι ελπιδοφόρο το οποίο διακρίνω στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές. Βλέπω ότι υπάρχουν πολλοί νέοι άνθρωποι, καταξιωμένοι στον επαγγελματικό τους τομέα και την κοινωνία, οι οποίοι μπαίνουν στη μάχη του σταυρού – ανεξαρτήτως παράταξης και Συνδυασμού – με διάθεση και όρεξη για προσφορά στον τόπο τους, αυτό είναι κάτι παρήγορο. Υπάρχουν πάρα πολλοί νέοι άνθρωποι οι οποίοι θα διεκδικήσουν τον σταυρό. Νομίζω ότι όσο περισσότεροι νέοι άνθρωποι μπαίνουν στην πολιτική, τόσο το καλύτερο για τον τόπο μας.

Η λογική λέει ότι εφόσον ο Αλ. Τσίπρας επέλεξε να μην κάνει εθνικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές, θα προσπαθήσει να φτάσει μέχρι το τέλος της τετραετίας. Αυτό βέβαια νομίζω ότι θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών. Εάν το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών είναι αποτρεπτικό για την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τότε ίσως να χουμε πιο σύντομα εξελίξεις. Γενικότερα η παροχολογία και τα μέτρα που τάζει για την επόμενη τετραετία, δείχνουν ότι είμαστε σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ στρατηγικά να πολώσει το κλίμα φαινομενικά με κάποια σκάνδαλα που τάχα ήταν δυναμίτες αλλά αποδείχθηκαν στρακαστρούκες,  δεν του βγήκε αυτή η πόλωση. Συνεχίζει να θέλει να πολώσει το κλίμα σε «δικούς μας και δικούς σας». Νομίζω ότι όλο αυτό η Ελλάδα δεν το έχει ανάγκη. Η Ελλάδα έχει ανάγκη όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να πάμε μπροστά και την επόμενη μέρα να δημιουργήσουμε μια καλύτερη Ελλάδα που αξίζουν όλοι οι Έλληνες».

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.