Τα 112 χρόνια από την απελευθέρωσή της, γιορτάζει σήμερα με υπερηφάνεια η Πρέβεζα!

Τα 112 χρόνια από την απελευθέρωσή της, γιορτάζει σήμερα με υπερηφάνεια η Πρέβεζα!

Ήταν 21 Οκτωβρίου του 1912, όταν γράφτηκε ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της ιστορίας του τόπου μας. Μετά την κατάληψη της Φιλιππιάδας και του Λούρου από τμήματα του Ελληνικού Στρατού, ακολουθεί η μάχη της Νικόπολης, με αποκορύφωμα την κατάληψη της Πρέβεζας την 21/10 από τάγμα Ελληνικού Στρατού. Τη μέρα εκείνη, έπειτα από αιώνες Οθωμανικής και Βενετικής κυριαρχίας, η Πρέβεζα απελευθερώνεται και εντάσσεται στο Ελληνικό κράτος!

Την ίδια ημέρα, δύναμη 150 ανδρών του Ελληνικού Στρατού, καταλαμβάνει και απελευθερώνει και το Καναλάκι, από το οποίο πλέον οργανώνεται η άμυνα της ευρύτερης περιοχής!

Οι μνήμες αυτές του ένδοξου παρελθόντος ζωντάνεψαν μέσα από τις 3ήμερες εορταστικές εκδηλώσεις του δήμου Πρέβεζας, οι οποίες κορυφώθηκαν σήμερα, παρουσία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Ανδρέα Νικολόπουλου

Μετά την τέλεση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της Πανηγυρικής Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους, αποτίσαμε φόρο τιμής με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων, στους ήρωες που χάρισαν την ελευθερία στον τόπο μας.

Με σεβασμό στη μνήμη όλων όσων θυσιάστηκαν, όσων συνέβαλαν και όσων καθόρισαν το ιστορικό παρελθόν αυτού του τόπου, ας συνεχίσουμε ενωμένοι, για να προδιαγράψουμε το ιστορικό μας μέλλον!!Χρόνια Πολλά Πρέβεζα!!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.