Συνάντηση με την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη

Συνάντηση με την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη

Το δημογραφικό αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως χώρα αλλά και μια βραδυφλεγη βομβα στα θεμέλια του Εθνους. Δυστυχώς, τα επίσημα αριθμητικά στοιχεία για τον αριθμό των ετήσιων γεννήσεων διεθνώς, αλλά και στη χώρα μας, είναι απογοητευτικά. Η παραδοσιακή ελληνική οικογένεια, συρρικνώνεται σε μέγεθος ολοένα και περισσότερο, ενώ ο πληθυσμός μας γερνάει με ταχείς ρυθμούς.

Η διεθνής συζήτηση γύρω από το μείζον αυτό ζήτημα του δημογραφικού, έχει καταστεί πιο επίκαιρη από ποτέ και η ανακοπή του ξέφρενου ρυθμού της υπογεννητικότητας, αποτελεί πρόκληση για τις σύγχρονες κυβερνήσεις.

Σήμερα, είχα την τιμή να καταθέσω τις προτάσεις μου για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας μας, στην αξιότιμη Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κ. Σοφία Ζαχαράκη, την οποία και ευχαριστώ θερμά, που αγκάλιασε την πρωτοβουλία μου αυτή.

Οι προτάσεις αυτές, αποτελούν μία προσωπική προσπάθεια στην αποτύπωση των απαραίτητων μέτρων για τη σύνθεση του πλαισίου αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος, μέσω δύο πυλώνων:➢ Μέτρα για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας, μέσω κυρίως της ενίσχυσης του θεσμού της οικογένειας, με έμφαση στη στήριξη των τρίτεκνων οικογενειών.➢ Μέτρα για τη στήριξη των ατόμων της τρίτης ηλικίας, ώστε η μερίδα αυτή του πληθυσμού, να απολαμβάνει μία αξιοπρεπή, ποιοτική και ενεργή ζωή, για περισσότερα χρόνια.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.