Πρώτη φορά εισηγητής νομοσχεδίου

Πρώτη φορά εισηγητής νομοσχεδίου

Η σημερινή ημέρα, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για εμένα, όσον αφορά στον θεσμικό μου ρόλο ως βουλευτή.

Για πρώτη φορά στην έως τώρα πορεία μου στα κοινοβουλευτικά έδρανα, θα ασκήσω τα καθήκοντα Εισηγητή, εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, επί του σχεδίου νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή και τιτλοφορείται «Δημιουργική Ελλάδα: ενίσχυση του κινηματογραφικού, οπτικοακουστικού και δημιουργικού τομέα, ίδρυση φορέα για το βιβλίο και λοιπές διατάξεις για τον σύγχρονο πολιτισμό».

Ένα νομοσχέδιο που στοχεύει στον εκσυγχρονισμό, στην ενίσχυση και στην αναβάθμιση των τομέων που αφορά, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της εγχώριας και διεθνούς αγοράς.

Ένα νομοσχέδιο που στοχεύει στην αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων στον βέλτιστο βαθμό, για την ενιαία και στιβαρή προβολή της χώρας μας, στο διεθνές προσκήνιο του κινηματογραφικού, οπτικοακουστικού και εν γένει δημιουργικού τομέα.

Θα ήθελα να συγχαρώ το Υπουργείο Πολιτισμού και ιδιαίτερα την Υπουργό κ.Μενδωνη και τον Υφυπουργό κ. Δήμα για τη νομοθετική τους αυτή πρωτοβουλία και να ευχαριστήσω θερμά, τον Γενικό Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ.Καλαφατη , που παρότι νέος ως βουλευτής,μου εμπιστεύτηκε την εισήγηση του σημαντικού αυτου νομοσχεδίου.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.