Συμμετοχή στην αποστολή Ευρωπαίων Βουλευτών στο Ισραήλ

Συμμετοχή στην αποστολή Ευρωπαίων Βουλευτών στο Ισραήλ

Με μεγάλη τιμή συμμετέχω στην ομάδα αποστολής βουλευτών των Ευρωπαϊκων Κοινοβουλίων στο Ισραήλ. Ήδη από την Κυριακή, κατά την άφιξή της αποστολής μας, έχουμε πραγματοποιήσει πλείστες συναντήσεις με αξιωματούχους τόσο της ισραηλινής κυβέρνησης, όσο και της αντιπολίτευσης, προκειμένου να ενημερωθούμε για την εμπόλεμη κατάσταση και τις δυσμενείς επικρατούσες συνθήκες.

Αποτέλεσε εμπειρία ζωής για όλους μας, η επίσκεψη στις περιοχές στα σύνορα της Γάζας, όπου η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς, μία οργάνωση που οι διεθνείς οργανισμοί κατηγορούν  για πολλαπλά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, εξαπέλυσε αδιακρίτως βίαιες, σφοδρές τρομοκρατικές επιθέσεις,  που όλοι καταδικάζουμε.

Ιδιαίτερα σημαντική υπήρξε η συνάντηση με ομήρους, που είχαν απαχθεί και αφέθηκαν ελεύθεροι, αλλά και με οικογένειες απαχθέντων ανθρώπων, που βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας εδώ και 137 ημέρες, μεταξύ των οποίων είναι και πολλά μικρά και μωρά παιδιά. Η παγκόσμια κοινότητα οφείλει να ενσκύψει  στο συγκεκριμένο ζήτημα, ώστε να δοθεί  τέλος στην ομηρία αυτών των ανθρώπων όσο το δυνατόν συντομότερα.

Έως αύριο, με το πέρας της αποστολής μας, θα έχουμε την ευκαιρία να εμβαθύνουμε περαιτέρω σε κρίσιμα θέματα αλληλεγγύης και ενίσχυσης των δεσμών μεταξύ της ΕΕ και του Ισραήλ, καθότι αποτελεί ηθικό μας καθήκον η στήριξή του και η συμβολή στην εξεύρεση λύσης,  στα πλαίσια του διεθνούς και ανθρωπιστικού δικαίου.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.